Aljaž Ogulin-The Plut Family bobnar

Aljaž Ogulin

Aljaž Ogulin je ambiciozen, mlad, jazzovski bobnar, po duši in srcu. V letu 2020 je maturiral na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer Jazz bobni pri prof. Janezu Gabriču, sedaj pa svoje znanje nadgrajuje na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz, pri profesorju Chris Smith (Howard Curtis and Mario Gonzi).

V 5. razredu osnovne šole je začel obiskovati Glasbeno šolo Marjana Kozine Novo mesto, smer tolkala pri prof. Miru Tomšiču.

V okviru glasbene šole je bil član tolkalske skupine, mladinskega pihalnega orkestra ter godalnega orkestra. Je ustanovni član osnovnošolske glasbene skupine Jaja Bojz, s katero so nastopali na šolskih in občinskih prireditvah.

Že v času obiskovanja osnovne šole se je pridružil Pihalnemu orkestru Krka, ki se v slovenskem in mednarodnem prostoru uvršča med najboljše amaterske pihalne orkestre. Sodeluje z različnimi zasedbami, big bandi, pihalnimi orkestri in tolkalnimi skupinami (BB Črnomelj, BB Novo mesto...). Je član skupine mladih novomeških glasbenikov Plateau, ki preigravajo avtorske skladbe.

V vlogi mentorja sodeluje na Poletnih glasbenih uricah, ki jih organizira Pihalni orkester Krka. Prav tako z veseljem priskoči na pomoč vsem tistim, ki si želijo izboljšati svoje glasbeno znanje.

Udeležuje se glasbenih tečajev oz. izobraževanj pri priznanih profesorjih, kot npr. Vladimir Kostadinovič, Roberto Pistolesi, Dre Hočevar, Gregory Hutchinson, Aleš Rendla, Owen Hart Jr., Jean John/Žan Tetitkovič, Claudio Spieler, Wolfgang Tozzi. Sodeloval je z naslednjimi skladatelji: Nigel Hess, Bart Picqueuer, Philip Sparke, José Suñer Oriola in Alexandre Kosmicki.

Obiskoval je poletno šolo Orkesterkamp v Bovcu. Igral je z Wind Band Festival Winds pod vodstvom dirigentov Andree Gasperin in Andreasa Schafferja. Igral je tudi z godalnim orkestrom pod vodstvom dirigenta Mihe Rogine. Sodeloval je na Jazz Festivalu Bled - Jazz delavnica. Udeležuje se mednarodnih glasbenih delavnic Jazznity v Novem mestu.

V prostem času rad obiskuje koncerte glasbenih velikanov svetovnega slovesa, saj ve, da mora dober glasbenik veliko vaditi, poslušati dobro glasbo in še več nastopati.